Meer resultaten voor larve houtworm

larve houtworm
Houtworm bestrijden Balion ongediertebestrijding.
Larve houtworm: Geelwit, gekromd, 3 paar poten. Aantasing: Naaldhout en loofhout. De houtworm herkennen. De larve is vaalwit van kleur en kan tot 7 mm lang zijn. Wanneer men een larve uit het hout haalt zal deze zich in de vorm van een komma oprollen.
mac
Houtworm bestrijden Bestrijding en informatie Rentokil.
De term houtworm wordt gebruikt voor de larve of wormfase van het insect, waarin het gaten boort in hout en hout eet. De officiele benaming is houtboorders, maar in de volksmond wordt de term houtworm gehanteerd. Afhankelijk van de soort kan aantasting door houtworm tot dusdanige schade leiden dat aangetaste delen vervangen moeten worden.
tankpas aanvragen
Houtworm Wikipedia.
De larve van de bonte knaagkever of bonte klopkever, Xestobium rufovillosum, wordt ook wel grote houtworm genoemd. De derde belangrijke kever die fikse schade aan binnenshuis houtwerk kan veroorzaken is de huisboktor, Hylotrupes bajulus, maar die wordt meestal niet als houtworm betiteld.
houder
Houtworm bestrijden in gans België: de larve van de huisboktor.
Stop Worm is een bedrijf gelegen in Namen dat gespecialiseerd is in de bestrijding van houtworm in gans België. De grootste houtworm die uw houtwerk thuis aantast is de larve van de huisboktor. Bestrijding van deze larve is een werk voor specialisten.
afwasmachine
Gewone Houtwormkever Vink Ongediertepreventie Ongediertebestrijding Limburg Brabant Gelderland.
Ervaringen uit de praktijk. Onder de gewone houtworm verstaat men de larve van de keversoort Anobium punctatum Degeer. De larven van dit kevertje leven ca. 3 jaar in het hout, waar ze door hun vreterij aanzienlijke schade kunnen aanrichten. Deze keversoort komt zeer algemeen in ons land voor.
Houtworm Tips en advies tegen houtworm Ongediertebestrijden.com.
houtworm niet verder dan 2 cm het hout in kruipt waardoor de kern vaak in takt blijft? houtwormen hout niet aantasten wanneer het rondom geschilderd is? houtwormen schade veroorzaken aan meubelen, beeldhouwwerk, manden en kisten? de meest gunstige temperatuur voor de ontwikkeling van larven 22 tot 23C is? de ontwikkelingsduur van ei tot volwassen dier circa 3 jaar is? de larve circa 6 mm lang is, geelachtig wit en licht gekromd gevormd is?
Bestrijding van een aantasting door grote houtwormen.
De grote houtworm Xestobium rufovillosum Degeer, die ook wel bonte knaagkever wordt genoemd, behoort evenals de gewone houtworm Anobium punctatum Degeer tot de familie Anobiidae. De larven ervan ontwikkelen zich bij voorkeur in eikenhout maar de ontwikkeling kan ook plaatsvinden in andere loofhoutsoorten en een enkele keer worden ze zelfs in naaldhout aangetroffen. Dit laatste komt vooral voor wanneer naaldhout in de onmiddellijke omgeving van aangetast loofhout is verwerkt. Hoe zien grote houtwormen, hun eieren en larven eruit? De eieren zijn wit en ongeveer 06, mm in diameter. Omdat ze zo klein zijn worden ze slechts zelden opgemerkt. De larve is geelachtig wit en kan circa 11 mm lang worden De kever is donkerbruin tot grijsgeel gekleurd en enigszins gevlekt.
Houtworm bestrijding, inspectie, bestrijden van houtaantasters AOB Ongediertebestrijding.
Eén houtkever legt tientallen eitjes. De eitjes komen uit na 3 weken en een houtworm larve wordt geboren. De komende jaren zal de larve hout eten. Nadat de larven zijn ontwikkeld in het hout komt de kever tevoorschijn. Vervolgens word het boorsel uit de gang geschoven en de kever vliegt uit.
Gewone houtwormkever Meldpunt Ongedierte.
De Gewone Houtworm heeft zijn naam te danken aan de vorm van de larven. Sporen ervan zijn in de meeste oudere huizen wel te vinden. De volwassen kevers zijn in de zomermaanden aktief nadat ze zich uit het aangetaste hout naar buiten hebben geknaagd.

Contacteer ons